Justificar els textos a les webs? Mai!

15 d’agost de 2019

|

Així de contundents som en el nostre titular i ara argumentarem per què.

El justificar els paràgrafs de text en les webs és un recurs que no s’hauria de fer servir mai i només seria convenient el seu ús en el disseny editorial i en paper. Això podria ser una opinió subjectiva, però en aquest cas us donarem una raó pràctica, objectiva i molt contundent per demostrar-vos que mai, mai, heu de justificar un text en un web.

Moltes persones ens diuen que així el text quedaria més ordenat, però el problema ve quan aquest text ho visualitzes en el teu dispositiu mòbil i de cop i volta queda com en l’exemple de baix, i estem convençuts que no vols aquests espais tan poc agradables per a la vista coneguts com ‘rius blancs’.

I això per què passa?

En una web no controlem la mida de la lletra i tampoc altres variables com l’ample de pàgina, ja que totes dues variables vindran definides en molts casos pel dispositiu mòbil que utilitzis per veure el web. Si a això afegim que els navegadors no separen les paraules tenim la tempesta perfecta per generar grans ‘rius blancs’.

Sens dubte, com a experts en disseny gràfic i web, defensem en totes les nostres realitzacions l’alineació a l’esquerra com la millor opció per a la correcta visualització dels textos de les webs en tots els dispositius.

Així que el que avisa no és traïdor… millor un text alienat a l’esquerra que justificat.