💦 El disseny líquid a la teva web. Què és?

9 d’octubre de 2020

|

Comencem amb una cosa òbvia: actualment es navega més des de dispositius mòbils que des d’ordinadors d’escriptori, però no és així en totes les webs.

Per això convé matisar, doncs tot i que encara determinades webs, sobretot aquelles dirigides al gran públic final (consumidors), poden tenir taxes de visualització en mòbils de fins a un 80%, hi ha webs de determinades empreses, dirigides a un públic més ‘professional’, on les taxes són molt inferiors, ja que sobretot reben visites en horari d’oficina i per tant des d’ordinadors d’escriptori.

Donant un cop d’ull ràpid a les estadístiques de Google Analytics, veurem per exemple que el web de Nímia Comunicació rep més visites des de dispositius d’escriptori i en hores d’oficina. Això és el que busquem i el que volem, ja que els nostres principals clients són aquells que necessiten un pla de comunicació, la programació d’una web o el disseny d’una marca a Tarragona, és a dir, busquem clients entre les empreses.

El disseny responsive

Dit això, i tenint en compte que al mercat cada vegada hi ha més varietat de dispositius i de mides de pantalles, semblava difícil dissenyar i programar un web per a cada dispositiu sense que els encarregats d’això, dissenyadors i programadors es tornessin bojos… i per salvar a tots dos de tan àrdua tasca, va aparèixer el disseny responsive.

És a dir, per a una correcta visualització una mateixa web s’adapta a l’ample de les pantalles de cada dispositiu i d’aquesta manera s’afavoreix una millor experiència d’usuari, així el disseny és fluid i s’adapta als píxels de la pantalla.

Gràcies a això, hem pogut reduir enormement el temps de programació i desenvolupament de les webs, evitant haver de desenvolupar un web per a cada dispositiu.

I per què és líquid? Be water my friend

L’aigua sempre s’adapta a la forma del seu recipient i així actua el disseny responsive o el que és el mateix el disseny líquid, també conegut com adaptatiu, tot en una única web, sense duplicar contingut i sense que Google ens penalitzi per això.

Per això en Nimia Comunicació, tractem les webs aplicant aquestes tècniques de disseny líquid per tots els nostres clients de Tarragona.

Per entendre-ho millor, si una web té a la home 4 columnes de notícies, visualitzades en un ordinador d’escriptori amb pantalla panoràmica, la mateixa web vista en una tablet mostraria 3 columnes i en un telèfon mostraria 1 columna, facilitant la navegació.

I si la nostra web és una web amb venda online, aquesta quadrícula líquida ens permetrà mostrar els productes amb els seus textos i fotos amb una mida apta per a no deixar-nos la vista en l’intent.

Per això, si necessites que l’experiència dels teus usuaris sigui la millor possible, deixa que adaptem el teu web de la millor manera possible, implantant un disseny i una programació de qualitat i aconseguint que el teu site sigui el millor venedor que mai vas tenir.